De V-SB ondertekende mee de volgende oproep:

 

GAZA, NOOIT VERGETEN !

Drie jaar geleden lanceerde Israël een moorddadige aanval op de Gazastrook. Meer dan 1.400 Palestijnen, vooral burgers, werden gedood. Veel organisaties voor de mensenrechten, en een speciale VN-missie onder leiding van rechter Richard Goldstone uit Zuid-Afrika, beschuldigden Israël van oorlogsmisdaden. De Israëlische aanvallen hebben over de hele wereld manifestaties op de been gebracht uit solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Drie jaar na deze verwoestende militaire agressie duurt de illegale blokkade van Gaza
voort. Ze betekent een collectieve bestraffing van het volk. Ze doet elke geloofwaardigheid van het internationaal humanitair recht teniet.
In het kader van een vreedzame en civiele actie, organiseren we een symbolische mars en een herinneringswake in Brussel voor :
- Het stopzetten van de blokkade van Gaza
- Het slopen van de muur van de Apartheid
- Het einde van de illegale, Israëlische bezetting van heel Palestina
- Het recht op terugkeer naar Palestina voor alle Palestijnse vluchtelingen
- Steun aan de weerstand van het Palestijnse volk
- De vrijlating van alle Palestijnse gevangenen
- Steun aan de campagne BDS, "Boycot, desinvestering en sancties."
op dinsdag 27 december 2011
De Mars voor Gaza zal van start gaan op het kruispunt van de Stalingradlaan en de Zuidlaan (aan het standbeeld met de megafoon) om 18 uur.
Op het Vossenplein wordt een afsluitingsmeeting gehouden omstreeks 20.30 uur.
Wij doen een beroep op alle burgers, sociale bewegingen, arbeiders-bewegingen, NGO's en de solidariteitscomités, politieke verkozenen om samen en massaal te betogen op 27 december 2011 in Brussel.