Wij vernamen de beslissing tot definitieve sluiting van Caterpillar Gosselies. Meer dan 2000 werkenden worden hierdoor op straat gezet, die uit de toeleveranciers niet meegerekend. Met deze laatsten inbegrepen zouden er maar liefst tussen 5000 en 7000 werkenden betrokken zijn. Niet minder dan een sociale ramp.

De V-SB drukt dan ook haar solidariteit uit met alle betrokken werkenden en hun gezinnen en roept op tot sociaal verzet om de regering aan te tonen dat wij dit niet dulden! Deze sluiting moet voorkomen worden. Een nationalisering, in Waalse handen, van de Caterpillar-vestiging is dan ook de enige oplossing om de werkenden werkzekerheid te bieden en een zoveelste sociale ramp te voorkomen.

 29 september is een belangrijke dag. Twee jaar na de installatie van de regering-Michel en in de context van deze nieuwe sociale ramp die onze Waalse kameraden extreem zwaar treft, wordt het eens zo nodig om collectief onze stem te verheffen op de federale betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront tegen het sociale afbraakbeleid van deze regering. Het is ook duidelijk dat de fiscale pampermaatregelen, waar de aandeelhouders van Caterpillar ruimschoots van geprofiteerd hebben en waar sommigen nog steeds de lof van zingen, niets uithalen, behalve een gevuldere bankrekening voor enkele aandeelhouders. Als we willen dat er iets verandert, moeten we het heft in eigen handen nemen. Nu meer dan ooit!