Op 19 juli 2018 werd de Belgische staatsburger van Palestijnse oorsprong Mustapha Awad door het zionistische terreurregime gevangengenomen toen hij zijn familie in bezet Palestina wilde bezoeken. Dit gebeurde aan de Allenbybrug, de enige grensovergang tussen Jordanië en Palestina, door de ‘Israeli Defence Forces’, de zionistische militie die de Palestijnse grenzen controleert. Pas na twintig dagen onafgebroken ondervragingen mocht hij de Belgische consul bij het zionistische regime zien. Hij werd door drie teams ondervraagd in sessies die twintig uur aan één stuk duurden. Op 16 augustus werd hij voor een rechtbank gebracht maar vandaar terug naar een ondervragingscentrum gestuurd.

 

Mustapha Awad werd geboren in het Palestijnse vluchtelingenkamp Ain al-Hilweh in Libanon. Hij werd in de Belgische staat erkend als politiek vluchteling en verblijft hier reeds 16 jaar. Mustapha woont in Aalst waar hij voorzitter is van de gemeentelijke derdewereldraad. Hij is tevens de stichter van de Palestijnse dabkeh-dansgroep Raj’een, die al enkele jaren optredens verzorgt in heel Europa. Hij is een activist voor het respecteren van de mensenrechten van het Palestijnse volk.

Volgens ‘Israëlische’ media wordt Mustapha Awad er door het zionistische bezettingsregime van beschuldigd lid te zijn van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. De V-SB eist de onmiddellijke vrijlating van Mustapha Awad.