De invasie van het Turkse AKP-MHP-Moslimbroederschap-regime in de Democratische Federatie van Noord-Syrië (DFNS) is een nieuwe stap in het project van Recep Tayyip Erdogan om het Ottomaanse kalifaat 100 jaar na zijn ineenstorting opnieuw op te richten. Doel is de vernietiging van het enige project in het Midden-Oosten dat uitgaat van gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen en het vreedzame en democratische samenleven van verschillende etnische en religieuze gemeenschappen op basis van gedecentraliseerde beslissingscentra en zelfbeschikking.

 

Daarvoor worden door de Turkse NAVO-troepen jihadistische huurlingen van onder andere de Sultan Murad-Divisie en de Suleyman Shah-Brigade, nu vermomd als “Syrisch Nationaal Leger”, als kanonnenvlees in de eerste linie ingezet. Zij moeten het vuile werk van een etnische zuivering in Zuidwest-Koerdistan opknappen voor de kalief in spe. Het is geen toeval dat de emir van Hayat Tahrir al Sham, Al Qaeda in Syrië, Abu Mohammad Al Jolani, zijn steun voor de invasie van de Turks-jihadistische troepenmacht uitgesproken heeft. Het is ook geen toeval dat ISIS zich al op de eerste dag van het Turks-jihadistische offensief (9 oktober) waagt aan een grootschalige operatie tegen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).

De V-SB geeft zijn onvoorwaardelijke steun aan alle vormen van verzet tegen de Turks-jihadistische invasiemacht in de DFNS.

De V-SB eist van de Belgisch staat en de EU dat ze

1) de instelling van een no-flyzone door de VN over de DFNS afdwingen;

2) de soldaten van de SDF voorzien van voldoende en efficiënte luchtafweerraketten (Stinger, Starstreak en Mistral) en antitankgeschut (TOW en Spike) om de Turks-jihadistische invasiemacht te vernietigen.