Volgend jaar viert het Priester Daensfonds met iedereen die het wil de 175-ste verjaardag van Priester Daens! Deze ereburger van de stad Aalst en boegbeeld van de Vlaamse sociale strijd werd in 1839 (18 dec) in Aalst geboren. Omdat verjaren gerust feestelijk mag zijn, willen we in 2014 Daens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten. Niet alleen in zijn geboortestad Aalst, maar in heel de Denderstreek en Vlaanderen.

Het Priester Daensfonds start daarom in de tweede jaarhelft van 2014 ‘Daens175’. Het is de bedoeling om dan met zoveel mogelijk mensen, organisaties en verenigingen Daens en vooral zijn boodschap in de schijnwerper te plaatsen.

We roepen u en uw vereniging op om, indien mogelijk, in de periode van juni tot december 2014 in uw programmatie een activiteit te voorzien die verwijst naar Daens, naar sociale inzet of naar engagement. Het zou tof zijn als uw vereniging op die wijze Daens mee in de kijker plaatst. Dit kan een sociaal geëngageerd artikel zijn in uw tijdschrift, de programmatie van een toneelstuk of film, een kwis, een historisch verhaal, een tentoonstelling, een wandeling, een debat, een les- of bezinningsmoment…

 

Contact Priester Daensfonds:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.